Niektoré druhy zeleniny potrebujú pridávať vápnik
Zelenina počas intenzívneho rastu a formovania plodov potrebuje viac vápnika. Vápnik sa z pôdy veľmi rýchlo vymýva, preto ho treba pridávať foliárnymi hnojivami.
Najčastejšie znaky nedostatku vápnika:
- u hlúbovej zeleniny odumierajú vnútorné listy, odumierajú výhonky, hnednú okraje mladých listov, karfiol môže mať sklovité kvety
- fazuľa je ubitého rastu, listy zožltnú, mladé výhonky zvädnú, struky sú nesprávne vyvinuté
- pri rajčinách, paprike a baklažáne spozorujeme hnilobu na zvyšku kalichu plodov
- tekviciam vysychajú plody.
Vápnik pridáme prostredníctvom organického vápnikového listového hnojiva Plantella Vápnik na paradajky, ktoré má trojité pôsobenie. Ide o biostimulant pre rastliny, hnojivo a zároveň pomáha lepšie prenášať vápnik a ostatné mikroelementy do rastliny.
Používame ho od vytvorenia plodu až po zrelosť každých 7 – 10 dní v koncentrácii 30 – 40 ml/10 l vody.
Produkty Plantella a Bio Plantella sú výsledkom dlhoročných znalostí, overeného výskumu a technologických inovácií renomovaného slovinského výrobcu Unichem. Keďže sme na ne nesmierne hrdí, označili sme ich špeciálnou pečaťou Testovaná účinnosť.